Күнүмдүк жашообузда рационубузда кааласак да, каалабасак да эт колдонобуз. Себеби эт азыктары биздин организмге белокту, а белок болсо күч-кубатты берет эмеспи. Бирок да эттин биохимиялык курамы өтө маанилүү. Таза, сапаттуу этти базардан издебей, оболу малды таза багуудан издеш керек. Анткен менен ар бир эттин өзүнө мүнөздүү касиети болот.
"Тема" теледолбоорунда биология илимдеринин кандидаты Калиман Касымалиева конок болуп, ал эттин биохимиялык курамы тууралуу баяндап берди. Программанын алкагында:
- эттин биздин организмге канчалык керек экенин,
- таза эттин курамы кандай болуш керектигин,
- эттин сапаты дегенге эмнелерге көңүл бөлүнүш керектигин,
- эт жебеген адамдардын ден соолугуна пайдалуу азыктарды кайдан алышаарын,
- "вегетериян" терминин жанан анын бөлүнүштөрүн,
- холестериндин түрлөрүн айтып өттү.
Көрсөтүүнү толук бойдон төмөнкү видеодон көрө аласыздар.
МедиаМанас-2022, Жылдызбек Турсунбаев