Азык-түлүк коопсуздугу деген бул республикабыздагы азык-түлүк коопсуздугун камсыз кылуу жана ошондой эле, азык-түлүк керектөөнү минималдык ченемине ылайык, азык-түлүккө болгон табийгый-эконокмикалык жетишкендикти орундатуу. Башкача айтканда Кыргызстандын бардык регионунда каалаган азык-түлүктүн физикалык жана экономикалык жеткиликтүү абалы.
"Тема" теледолбоорунун коногу КТМУнун Инженерия факультетинин доцентинин милдетин аткаруучу, PhD доктор Жылдызай Өзбекова болду. Жогоруда белгиленгендей адисибиз Кыргызстандагы азук-түлүк коопсуздугу тууралуу кеп кылып берди.
- Азык-түлүк коопсуздугу түшүнүгү;
- Азык-түлүк коопсуздугу кандай критерийлер менен бааланаары;
- Азык-түлүк коопсуздугу кандай учурда камсыз болоору;
- Кыргызстанда азык-түлүк коопсуздугунун абалы;
- Азык-түлүк коопсуздугун камсыздаоодо Кыргызстан кайсы азыктарды канча % импорт кылаары бул программада талкууланып кетти.
Программанын толук чыгарылышы менен төмөнкү видеодон тааныша аласыздар.
МедиаМанас-2022, Жылдызбек Турсунбаев