Главная > ТЕМА > Кыргызстандагы топоздун сүтүнөн азыктарды өндүрүү перспективасы

Кыргызстандагы топоздун сүтүнөн азыктарды өндүрүү перспективасы


2 июня, 11:39. Разместил: Jyldyzbek

         "Тема" теледолбоорунун конок КТМУнун Тамак-аш инженериясы бөлүмүнүн ага окутуучусу, химия илимдеринин кандидаты, доцент Айгүл Усубалиева болду. Ал кызыктуу тема катары Кыргызстандагы топоз багуу, топоз сүтүнүн артыкчыгыктары тууралуу айтып берди. 

            Негизинен көрсөтүүнүн алкагында Айгүл айым:

- топоз багуунун тарыхы;

- Кыргызстандагы багылган аймактары;

- топоз сүтүнүн химиялык курамы жана технологиялык касиеттери;

- топоздун сүтүнөн жасалган азыктарды;

- Кыргызстанда топоз сүтүн кайра иштетүү өндүрүш денгээлин;

- топозду чийки азык катары калдыгы жок иштетүүдө чет мамлекеттердин практикасын; ж.б. темаларды баса белгилеп кетти. 

 

             Программанын толук чыгарылышы менен төмөнкү видеодон тааныша аласыздар. 

 

             МедиаМанас-2022, Жылдызбек Турсунбаев 


Вернуться назад