Главная > ТЕМА > Кыргызстандагы топоздун сүтүнөн азыктарды өндүрүү перспективасы
Кыргызстандагы топоздун сүтүнөн азыктарды өндүрүү перспективасы2 июня, 11:39. Разместил: Jyldyzbek |
"Тема" теледолбоорунун конок КТМУнун Тамак-аш инженериясы бөлүмүнүн ага окутуучусу, химия илимдеринин кандидаты, доцент Айгүл Усубалиева болду. Ал кызыктуу тема катары Кыргызстандагы топоз багуу, топоз сүтүнүн артыкчыгыктары тууралуу айтып берди. Негизинен көрсөтүүнүн алкагында Айгүл айым: - топоз багуунун тарыхы; - Кыргызстандагы багылган аймактары; - топоз сүтүнүн химиялык курамы жана технологиялык касиеттери; - топоздун сүтүнөн жасалган азыктарды; - Кыргызстанда топоз сүтүн кайра иштетүү өндүрүш денгээлин; - топозду чийки азык катары калдыгы жок иштетүүдө чет мамлекеттердин практикасын; ж.б. темаларды баса белгилеп кетти.
Программанын толук чыгарылышы менен төмөнкү видеодон тааныша аласыздар.
МедиаМанас-2022, Жылдызбек Турсунбаев Вернуться назад |